четвъртък, 21 март 2013 г.

Фитнес упражнения срещу целулит

Фитнес упражнения срещу целулит


От целулита много жени получават разши­рени вени по повърх­ността на бедрата. При опипване поразената област наподобява ду­напрен, а кожата е като кората на порто­кал, С времето в по­разените участъци се образуват микроогнища от тлъстини, обкръжени от капсули от плътна съединителна тъкан. Ос­вен това се забелязват и фиброзни сраствания. Тази фаза се на­рича „ронлив целулит” и е характерна с това, че тъканта в поразе­ния участък се обез­воднява и става без­жизнена.


alt


На тези места оста­ват измененията на фиброзната тъкан, пок­рити с надебеляла ко­жа. Възникват типични, доста известни дефекти на фигурата – „бричо­ве” на бедрата, провиснало седалище.


Фитнес упражнения срещу целулит на седалищните мускули


1 . Дълбоко приклякане с щанга на гърба. Пре­поръчвам четири до шест серии по 15 – 20 повторения.


2 . Хиперекстензии от коремен лег. Препоръч­вам ви четири серии по тридесет повторе­ния.


3 . От коремен лег сгъ­ване на краката на лег машина. Направете пет серии по 15 пъти.


4 . Приклякане „ ножица“ в четири серии по 15 повторения.


5 . От лег по корем на пейка махове с крака­та нагоре с бавно тем­по. Препоръчвам ви че­тири серии по 15 – 30 пъти. Тук долната част на тялото е извън лежанката (пейката). Дър­жите торса си, като се хващате за пейката. Ам­плитудата е максимал­на, движението плавно, без прекъсване.


6 . Повдигане от лег със среден хват 4 – 6 х 15.



7 . От лег на наклонена пейка. Главата долу, флайс с дъмбели 5 – 6 серии по 15- 20 повторения.


8 . От лег повдигане на краката 4 х 30.


9 . Права, с дъмбели в ръ­цете, навеждане право вдясно и после право вля­во 4 – 5 серии х 20 – 50.


 


 


alt


Вашата диета при целулит


 


• Даденото количес­тво се приема 5 пъти дневно през интервал от три часа.


 


Продукти за един ден:


 


> Едно пиле около 800 грама


> Четири супени лъ­жици краве масло


> Един лимон


> Една глава лук


> Един стрък пресен магданоз


> Морска сол


> Прясно смлян че­рен пипер


Технология на приготвянeто


1.Затоплете предварително фурната до 220°С.


2.Почистете пилето и го напълнете с полови­ната от маслото, парче лимонова кора, главата лук, магданоза, малко сол и черен пипер.


3.Изстискайте лимо­на и намажете пилето с лимонов сок, поръсете го със сол и черен пипер.


4.Вземете голям лист пергаментова хартия (а не фолио – то съдържа олово) и намажете с масло онова място от нея, върху което ще поставите пилето. Оста­тъка от маслото изпол­звайте за намазване гърдите и бутчетата.


5.Полейте пилето с лимонов сок и съберете ъглите на листа така, че пилето да се окаже в немного стегнат пакет. Опаковайте всичко това вече във фолио, без да го запечатвате плътно.


6.Сложете го във фурна и го оставете да се пече.


7.След около 30 минути извадете от фур­ната, разтворете леко фолиото и пергаменто- вата хартия и добре облейте пилето със со­са. Запечатайте и вър­нете във фурната. След около 20 минути отново го извадете от фурната и разтворете фолиото и пергаментовата хартия. Върнете пилето във фур­ната и печете в про­дължение на десетина минути, докато хване хубава тъмна кора.


Пилето е еднакво вкусно топло и студено. Поднася се със салта от пресни зеленчуци.



Фитнес упражнения срещу целулит

Няма коментари:

Публикуване на коментар